For ikke så lang tid siden var vi ude og spise på en restaurant, der ligger nede i en kælder, men ikke hedder Kong Hans. Der fik vi en ufattelig lækker og simpel jomfruhummertatar. Det bedste ved simpel mad er ikke, at det fremstår ærligt i al sin enkelthed, men at det er muligt for almindelige dødelige, at lave mad der rent faktisk ligner.

Det siger sig selv, at man skal have fingrene i en hysterisk frisk jomfruhummer, med mindre man har et dødsønsker.
I det tilfælde må den gerne være halvgammel. Tataren er pimpet med lidt meget små rødbede- og løgkarseskud. Du skal nok dyrke dine rødbedeskud selv eller en tur i Torvehallerne, mens du helt sikkert skal en tur i skov, eng eller mark for at finde løgkarse. Hvis du ikke kan finde rødbede eller løgkarseskud, kan du ikke lave retten… Med mindre du erstatter alt det fancy ukrudt med dild.


Du skal bruge:
2 store jomfruhummer der er så friske at de stadig har dødskramper
1 tsk cremefraiche 38%
Lidt spæde rødbedeskud
Lidt forårsfrisk løgkarse
citronsaft
salt

Sådan gør du:
Befri jomfruhummerne for deres hoveder og afmonter skallen på halen, således at du kun har halekødet tilbage. Husk at fjerne tarmen. Hvis du er i tvivl om hvordan gøres i praksis, kan du se med her, hvor den altid karismatiske Bo Bech er i aktion.
Hak jomfruhummerhalerne fint og tilsæt cremefraiche. Smag til med citronsaft og salt.

Anret tataren i en skål og pynt med spæde rødbedeskud eller anden krydderurt f.eks. dild eller skovsyre. Server med en ristet rugbrødscrouton til.

JOmfruhummertatar2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top