Jerk Chicken med brændte appelsiner og kokosris

Ud over at være betegnelsen for en virkelig dum og irriterende person, er jerk også en klassisk caribisk krydringsteknik, som især Jamaica er kendt for.
Jerk-krydringen er en vældig stærk blanding af blandt andet allehånde og den ualmindelig stærke Scotch Bonnet chili.

Så skru op for regeaen og server med kokosris og brændte appelsiner som Levi Roots

  • 4 forårsløg
  • 4 stængler frisk timian
  • 3 cm ingefær
  • 1 dl . hvidvinseddike
  • 1 stærk chili – andet end Scotch bonnet kan også gå an
  • 3 spsk honning
  • 2 tsk allehånde
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 hel kylling
  • 2 appelsiner
  • 2 dl jasminris
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan laver du Jerk Chicken:
Bland alle ingredienserne til marinaden og giv det en ordentlig tur med stavblenderen, til du har en lind pasta.
Parter kyllingen i passende stykker og gnid det godt ind i marinaden. Sæt det i køleskabet et par timer.
Fordel kyllingen i et ovnfast fad, og steg dem ca. 20 minutter ved 200 grader til de er gyldenbrune. Giv dem evt et par minutter under ovnens grill til sidst for at få sprødt skind.

Sådan laver du kokosris
Skyl risene og hæld dem i en kasserolle med kokosmælk og vand og salt. Varm gryden til det koger. Når vandet koger slukker du blusset og lader gryden stå. Put et låg på. Efter ti minutter har du skønne puffede ris.

Sådan laver du brændte appelsiner
Skær appelsinerne i halve. Vend dem i sukkeret og placer dem under ovnens grill et par minutter til sukkeret karamelliserer.

 

 

20130113-212905.jpg

20130116-143249.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top