Japanskinspirerede sticks med gedehjerte og gedelever og japansk kartoffelsalat

Spiser japanerne ged? Tja det skal vi faktisk ikke kunne sige, men med superfrisk gedeindmad fra en nyslagtet ged på skærebrættet, og lyst til at sætte Japan på spisebordet resulterede i denne fantastiske servering.

Yakitori er betegnelsen for små grillede, japanske spid. Ged plejer så vidt vides ikke at være en del af menuen, men vi er sikre på, at japanerne med deres sans for friske råvarer ville forstå prioriteringen.
Og hvordan smager gedelever og – hjerte så? Fuldstændig helt og aldeles som dens fætter-indvolde fra lammet, kalven eller grise, (hvorfor du naturligvis også bare kan bruge det.) Måske en lille smule mildere og hvert fald en smule mere fint i kødet.
Og har du det lidt svært med indmad, er det her bestemt et godt sted at starte.

Opskriften på kartoffelsalat er fundet på hjemmesiden Japanese Food 101.

Yakatori-sauce/marinade

  • 1 dl soya
  • 1/2 dl sake
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 dl risvin
  • 1 lille skefuld sesamolie

Sådan gør du:
Bland alle ingredienerne i en lille gryde. Lad det koge langsomt ind i ca. 10 minutter.

***

Yakitori med lever og shitake

  • 1 gedelever eller ca 200 gram kalvelever
  • 8 shitake svampe

Sådan gør du: 
Skær svampe i halve og lever i mundrette bider. Sæt dem skiftevis på spid.
Pensl dem med marinaden og lad dem trække ti minutter inden du griller eller steger dem på pande ved hård varme.

***

Yakitori med hjerte og forårsløg

  • Et gedehjerte eller et halvt svinehjerte
  • 3 forårsløg

Sådan gør du: 
Skær forårsløg i mindre bider og hjerte i mundrette bider. Sæt dem skiftevis på spid.
Pensl dem med marinaden og lad dem trække ti minutter inden du griller eller steger dem på pande ved hård varme.
***


Japansk kartoffelsalat

  • 200 gram kartofler
  • 1 lille gulerod
  • 1 syltet drueagurk
  • 1 skove kogt skinke
  • 3 spsk mayonaise
  • 1 tsk eddike
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 hårdkogt æg
  • Salt og peber

Kog kartoflerne møre og skær dem i tern. Mos halvdelen af kartoflerne og vend det med eddiken – sæt det på køl.
Skær drueagurken i små tern og drys dem med en smule salt på skærebrættet. Efter ca. 10 minutter presser du dem forsigtigt og vender dem i kartoffelmosen.
Bland kartoffelmosen med resten af kartoflerne, fintrevet gulerod,  skinke i tern, cremefraiche og mayonaise.
Hak ægget fint og vend det i. Smag til med salt og peber.

yakitori2

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top