Japansk udon nudelsuppe /// Ninjamad

Har du nogensinde spekuleret over hvad Ninjaer spiser til frokost? Det har jeg, og jeg har også fundet svaret: Udon nudelsuppe. Det kræver nemlig overmenneskelige fingerfærdigheder at spise udon nudler med pinde. Det kan nok godt sammenlignes med at spise levende åleyngel med pinde eller stable sandkorn med en pincet.

Opskriften er ikke en officiel statskontrolleret japansk model, men mere en form for tøm-køleskabet-karate.
Lidt tofu og udon nudler købt før jul, gåsefond kogt på julegåsen, en ræddike der har gemt sig bagerst i grøntsagsskuffen og alt det andet basis, der er godt at have liggende; æg, forårsløg, soja, ingefær, sake og sesamolie.

Opskriften er også starten på mit 6. nytårsforsæt: At blive mere Ninja i 2014.

Du skal bruge:
5 dl. gåsefond (eller hvad du nu har af okse, hønse, grøntsags, heste eller egernfond)
160 g. udon nudler
2 forårsløg
2 æg
200 g. tofu
En ræddike
En tommel ingefær
2 spsk. soja
2 spsk. sake
Saft af en 1/2 lime
2 stænk sesamolie
Lidt chilisauce

Sådan gør du:
Kog nudlerne i 5-7 minutter og skyld dem i koldt vand når de er færdige. Kog æggene i 8 min til de er hårdkogte. Skær tofuen i 1 cm. skiver og giv dem en stegeskorpe på en pande med lidt olivenolie, ved middel til høj varme.

Varm fonden op og tilsæt soja, sake, limesaft og sesamolie. Hvis fonden ikke er salt nok tilsættes mere soja.
Snit imens forårsløg i tynde ringe, riv ingefæren fint, riv ræddiken fint, men ikke til mos.

Lige inden servering kommes nudlerne i fonden og de lunes igennem. Fyld nudler og suppe op i to skåle, drys med forårsløg og anret med tofu, æg og ræddike. Giv ræddiken en lille dup chilisauce til aller sidst.

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top