Denne salat er en lille japansk side-dish, som du kan servere til din sushi, yakatori eller hvad du nu finder på.
Indrømmet: vi er ikke helt så velbevandrede i det asiatiske køkken, som vi er det i det europæiske, så vi må stole på vores instinkter – og så de mange dygtige japanske bloggere derude. Denne blog giver f.eks. en ret god indføring i hvordan du laver japansk mad med de råvarer du nu har tilgængeligt uden for den opgående sols land. Og så er det vist snart på tide at besøge Nippon og bringe lidt mere inspiration med hjem.

I asiatiske købmand kan du være heldig at finde japansk mayonnaise, men jeg vil nu foretrække at lave den selv: lav en alm. mayonnaise, men lav den med risvinseddike, og kom lidt mere syre ved, end du normalt ville gøre.
Wasabi tilsætter du efter smag – du kan også helt udelade, og stadig ende op med en ret fantastisk dressing.

  • 1 avocado
  • 1 spsk japansk mayonnaise
  • 1 spsk. soya
  • Wasabi efter smag
  • Citronsaft (Eller Yuzosaft)
  • Nori-tang

Sådan gør du:
Bland mayonnaise med soya, citrussaft og wasabi efter smag.
Skræl avocado og skær den i store tern. Vend avocado i dressingen og drys med finthakket, tørret nori tang.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top