Jamaicanske oksekøds-patties med stærk chili

Vi har sat caribisk uge på madplanen, og det byder på solskin, regea og disse små oksekøds-patties fra Levi Roots hånd.

Patties er små jamaicanske pirogger fyldt med krydderier, chili, oksekød, kylling eller grøntsager. De kan spises som et helt måltid eller til en spicy salat. Eller i mindre udgaver til en cocktail på stranden.

  • 100 gram smør
  • 150 mel
  • 1 æg
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 hele chili (efter smag)
  • En stor dusk persille
  • 1 spsk stærk chilisauce
  • olivenolie
  • 1 æggeblomme til pensling

Sådan laver du patties:
Start med at lave en mørdej af smør du smuldrer sammen med melet. Saml hurtigt dejen med ægget og sæt det i køleskabet en times tid.
Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olivenolie. Tilsæt hakket chili og oksekød. Steg kødet og tilsæt hakket persille og chilisaucen.
Rul dejen tyndt ud og udstik cirkler med et stort glas eller lignende. Fordel en spsk. kødsauce på hver cirkel, fold dem sammen på midten til en halvmåne, og same kanterne med spidsen af en gaffel hele vejen rundt.
Pensl med æggeblommen og bag dem i ca 10 minutter ved 220 grader.

20130116-143021.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top