Modsat  i Europa så forgår meget af den nordamerikanske innovation på fødevareområdet på industrigiganters udviklingslaboratorier, hvor navn og jingler, vægter ligeså højt som smag. Af samme årsag består næsten alle opskrifter fra USA af 92% halvfabrika og er genskabelser af en eller anden frostdims, der kan smides i kemo-ovnen i 3 minutter.

I netop denne ånd har Anchor Food Products opfundet jalapeno poppers. Jalapeno poppers lader til at være ligeså udbredt som frikadeller i lille Danmark. Og det er der en årsag til: Det smager rent faktisk helt hæderlig (begejstringen vil ingen ende tage…).

Jalapenoer er en mexicansk chili der er udødeliggjort af fastfoodkæder og Tex-Mex køkkenet. Det fleste kender den grønne og udmodne variant, men en jalapeno er rød, når den er moden. Selvom mange smarte reklamer påstår, at jalapenoer er stærke chilier, så er den rent faktisk en relativ mild chili på opkring 10.000 scoville når den er stærkest. Til sammenligning kan en Naga Jolokia på ca. 1.000.000 scoville. En enkelt Naga Jolokia er i øvrigt helt perfekt til en lamb vindaloo – try it!

Normal plejer jeg at skaffe min Naga Jolokia af en kammerat, men han har haft det lidt svært med høsten i år… siger han. Jeg mistænker ham for at beholde alle sine chilier for sig selv. Heldigvis dyrker vi herhjemme vores egne chilier i potter på altanen. Ingen Naga Jolokia, men masser af jalapenoer, citronchilier, chocolat scotch bonnet og nogle chilier af ukendt oprindelse. Den suverænt mest produktive chili var dog vores jalapeno.

Du skal bruge:
6 Jalapeno chili
6 skiver bacon og vælg nu en økologik, frem for en vandpumpet satan fra Polen
1 frisk mozzarellaost
Lidt olivenolie
6 tandstikker

Sådan gør du:
Lav et T-snit i hver jalapeno og tag kernerne ud. Hvis du ikke lige har styr på hvad et T-snit er og hvordan man udfører det på en jalapeno, så kan du få en lille instruktion her.

Fyld hver jalapeno med lidt mozzarella og sving en baconskive om hver chili. Stik en tandstik gennem hver jalapeno, for at lukke den og for at holde på baconen.

 

Sæt din ovn på grillvarme med en temperatur på 250 grader. Læg jalapeno popperne i et lille ovnfastfad og vend dem forsigtigt med olivenolie. Sæt den i ovnen på næstøverste rille og grill dem til de er gyldensprøde. Husk at vende dem undervejs. Hold godt øje med popperne i ovnen, for det går stærkt med at få dem grillet.Chilipoppers1

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top