Italiensk marengs med honning og blåbærcoulis

Tricket til at få perfekte marengs er at lade dem bage ved meget lave varmegrader – faktisk skal de mest bare tørre i en lun ovn. Så får du de sprøde marengs der smelter på tungen, og som stadig er seje og lækre indeni. Honningen gør dem endnu mere karamelagtige.

  • 4 æggehvider
  • 150 gram honning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 100 gram blåbær
  • 50 gram sukker

Sådan gør du
Varm honningen op i en gryde til det bobler let. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt den varme honning ganske langsomt. Pisk til du har en sej masse – men pas på ikke at piske så længe, at du pisker luften ud af dem igen – og tilsæt så salt og eddike. Fordel massen på bagepapir med to spiseskeer, og dem ved 100 grader i 5 minutter, og lad dem derefter tørre i ovnen i op til 3 timer. De skal være sprøde udenpå, og seje indeni.

Lav coulisen ved at hælde bær og sukker i en gryde, og kog dem forsigtigt i ca 5 minutter. Blend coulisen, eller lad bærrene være hele for en mere rustik udgave.

Server med mascarpone eller cremefraiche 38 tilsat flormelis.

 

20121019-142557.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top