Italiensk marengs med honning og blåbærcoulis

by • 19. oktober 2012 • DesserterKommentarer slået fra533

Tricket til at få perfekte marengs er at lade dem bage ved meget lave varmegrader – faktisk skal de mest bare tørre i en lun ovn. Så får du de sprøde marengs der smelter på tungen, og som stadig er seje og lækre indeni. Honningen gør dem endnu mere karamelagtige.

  • 4 æggehvider
  • 150 gram honning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 100 gram blåbær
  • 50 gram sukker

Sådan gør du
Varm honningen op i en gryde til det bobler let. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt den varme honning ganske langsomt. Pisk til du har en sej masse - men pas på ikke at piske så længe, at du pisker luften ud af dem igen – og tilsæt så salt og eddike. Fordel massen på bagepapir med to spiseskeer, og dem ved 100 grader i 5 minutter, og lad dem derefter tørre i ovnen i op til 3 timer. De skal være sprøde udenpå, og seje indeni.

Lav coulisen ved at hælde bær og sukker i en gryde, og kog dem forsigtigt i ca 5 minutter. Blend coulisen, eller lad bærrene være hele for en mere rustik udgave.

Server med mascarpone eller cremefraiche 38 tilsat flormelis.

 

20121019-142557.jpg

Pin It

Related Posts

Comments are closed.