[adsenseyu1]

Her er iskage-sandwichen der byder sommeren velkommen på forskud.
Den er helt sikkert blevet en klassiker herhjemme, som skal fyldes med alverdens skønne iscremer sommeren igennem. Syltede kirsebær, hindbær, hvid chokolade, mynte, kaffe….ummmmm

Isen kan laves uden ismaskine – denne er lavet som parfait, og bliver uforskammet lækker.

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2 æg
  • 2 vaniliestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • 200 gram hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 5 æggeblommer
  • 150 gram flormelis
  • 1/2 dl fløde
  • 100 gram mørk chokolade

Sådan laver du iskager
Start med at lave kagen: Pisk smør med sukker, vaniliekorn, kakao og bagepulver og salt. (Salt er super, duper skøn i chokoladekager)
Tilsæt æg og pisk videre. Kom til sidst hvedemel ved, og pist til du har en dejlig kagedej.
Beklæd en rugbrødsform med kagapapir og smør papiret. Hæld dejen ud, og forsøg at fordele den ligeligt i hele formen. Bag den ved 180 grader i ca en halv time til 40 minutter, til dejen er gennembagt. Køl den helt af.

Lav parfaiten ved at piske æggeblommer med sukker. Pisk fløden stiv, og vend de to ting forsigtigt sammen.
Hak chokoladen groft og tilsæt den i cremen. Fordel massen i en form, og sæt den i fryseren. Pisk i den nogle gange undervejs. Efter 4-6 timer er del hel frossen.

Flæk kagen i to på langs. Tag den ene halvdel og læg den tilbage i formen. Fyld iscremen på, og pres den anden halvdel ovenpå. Put den tilbage i frysereren nogle timer
Ved serveringen skærer du kagen i passende skiver. Evt kan du jo dyppe halvdelen i smeltet lys chokolade……Hvem sagde Maxibonn??

 

 

20130407-210335.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top