Iskolde kaffedrikke som du kender dem fra Starbucks, Baresso eller 7Eleven kan få selv ikke-kaffedrikkere en tur på kaffebar. Om sommeren er de forfriskende og energiboostende, men de kan næppe anbefales at erstatte den sorte stempel, eller espressoen. Det ved de fleste nok, men opdager det først rigtigt, når de selv fylder blenderen.
Energimæssigt kan de sukker- og mælkeholdige drikke hamle op med en Mars-bar!

Her i huset er vi dog ikke blege for et sukker-eventyr i ny og næ, og som dessert eller eftermiddags-forfriskning en varm søndag kan den hjemmelavede iskaffe nemt slå Baressos af banen. Du skal dog gå i 7Eleven hvis du insisterer på emulgator i din iskaffe, og du må leve med den “syndige” sødmælk hvis du vil følge denne opskrift.

1 kop stærk stempelkaffe eller 2 små espresso
3 dl sødmælk
1 hel pose isterninger
2 spsk. rørsukker
Evt. en sjat Kahlua (Eller endnu bedre Heerings kaffelikør!)

Sådan gør du:
Hæld mælk, is, kaffe og sukker i blenderen, og giv den fuld skrue til alle isklumper er blendede. Tilsæt evt kaffelikør for deluxe-versionen.

Tip 1: Ret beset kan du nok godt skifte den “syndige” sødmælk (som efterhånden ikke er til at opdrive for skummet- eller mini-ditto i konsumen) med et lettere alternativ. Men come on! Hvilken ko er det lige der giver mælk med en fedtprocent på 0,5?

20120805-202320.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top