Insalata Caprese – tomatsalat med mozerella

Denne her kender de fleste: Man kan gøre det mere eller mindre simpelt, men en klassisk tomatsalat af søde, modne tomater, frisk basilikum og smækker mozerella er og bliver en lækker salat. Til gengæld kan den være lige så forfærdelig med blege, umodne tomater.

Herhjemme serverer vi den mest “on the side”, men i støvlelandet spiser de det som en antipasti.
Kan du skaffe bøffelmozerella får du overdådig smagsoplevelse – jeg faldt dog for de her små mozerellakugler af alm. komælk.

  • 4 tomater
  • 100 gram frisk mozerella
  • 1 dusk frisk basilikum
  • God olivenolie
  • Evt. nogle dråber balsamico
  • Flagesalt og frisk-kværnet peber

Sådan laver du insalata Caprese:
Skær tomaterne i skiver og læg dem på et fad eller en tallerken. Fordel mozerella og de friske basilikumblade på toppen. Drys med salt, peber, nogle dråber balsamico og et skvæt olivenolie og server.

Insalata Caprese

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top