Indianer-blåmuslinger med lambic

 

Når man nu spiser muslinger, som andre spiser frikadeller, så opstår der hurtigt en trang til at eksperimentere lidt med formen. Denne her er indianer-inspireret med majs, spinat, bacon, og nå ja lidt overgæret belgisk øl fra egen produktion. Det sidste ville de gode folk på prærien nok ikke helt hoppe på.
Det fungerer forbløffende godt, og fordi grøntsagerne har lidt fylde er det en ret som sagtens kan stå alene. Men får du lyst til at bage et brød, skal du selvfølgelig bare give los

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 fed hvidløg
  • 1 majskolbe
  • 2 skiver god bacon
  • Et par håndfulde spinat
  • 1 1/2 lambic
  • 1 1/2 fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du
Rens muslingerne og smid dem ud der ikke lukker sig ved et let bank.
Skær bacon i små tern og sauter dem i en stor gryde sammen med finthakket hvidløg. Fjern majs fra kolben og kom dem i gryden sammen med den skyllede spinat. Varm igennem til spinaten falder sammen og kom så øllet i sammen med fløden. Smag til med salt og peber og lad det lige nå op at boble i gryden. Kom da muslingerne ved og læg låg på. Varm retten igennem til muslingerne begynder at åbne sig – et par minutter eller mere.
Hæld muslingerne op i store dybe tallerkner og hæld grøntsager og suppen ved.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top