Filodej er en af grækernes store opfindelser. Jeg tror, man kan hygge sig med at lave dejen selv, men det er dog et af de steder, vi vælger at købe en pakke fra frost, som en del store supermarkeder fører.

 

Mange af de tyrkiske grønthandler sælger det også, da også tyrkerne har en forkærlighed for den tynde og flagende dej.
Husk at lade det tø op i køleskabet nogle timer før brug, og hold dejen fugtigt og kold, hvis du ikke bruger det med det samme. Filodej på køkkenbordet bliver tørt og flækker ret hurtigt. Læg evt. et fugtigt, rent viskestykke over, mens du arbejder med lagene.
Dejen er fedfattig – og dermed på den konto et godt alternativ til butterdej: ikke at de to ting i øvrigt har meget tilfælles.
Hvis det hele bliver lidt for magert, kan du gøre som her: pensle lagene med lidt smeltet smør. Det gør også dejen mere sprød og holder dem bedre adskilt under bagningen, så du får den florlette og sprøde konsistens.

  • 1 rulle filodej
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 pose frossen spinat
  • 50 gram feta
  • 2 æg
  • 10 gram smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og sauter det i lidt olivenolie. Tilsæt den optøede spinat og varm den op. Tag den af varmen og si så meget væske fra som muligt. Når spinaten er kølet lidt af rører du æggene i og krydrer med salt og peber.
Smelt smørret og smør en form med lidt smør. Læg 3-4 lag filodej i bunden – og smør pladerne med smeltet smør mellem hver lag.
Læg spinat-fyldet ovenpå og smuldr fetaen over. Læg nye filodej-lag ovenpå – gerne em 6-8 lag. Smør med smeltet smør mellem hvert lag.
Bag tærten ved 180 grader i ca 20-30 minutter til den er gylden og lækker.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top