Havefolk og køkkenpraktikere er ikke altid enige. De første mener, at rabarber er en grøntsag, vi andre anskuer den mest som en slags frugt – en meget sur stængel.
Havefolket og køkkenskrivere er dog enige om, at rabarber smager bedst inden Sankt Hans. Hermed på falderebet er dog en opfordring til at spise løs så længe de er der, og det er immervæk noget tid endnu.

  • 1 bundt rabarber
  • 2 dl sukker
  • 1 vaniliestang
  • Saft og skal af en citron
  • 2 plader butterdej

Sådan gør du:
Skær rabarberne ud i stykker af ca 2 cm. Læg dem i en tykbundet gryde med sukker, vanilie og citronskal og saft.
Lad det komme op at koge under låg, og skru derefter helt ned for varmen. Lad rabraberne stå i den varme gryde til de er kogt møre, men stadig har bid.
Køl derefter helt af.
Læg et par skefulde rabarberkomput i små ovnfaste forme.
Rul butterdejen lidt ud, og læg et låg på de små forme. Pensl dejen med æg inden det hele ryger i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader – eller til butterdejen er sprød og gylden.

TIP 1: Spis de indbagte rabarberskåle med kold vanilieis eller en god cremefraiche.

20120813-220010.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top