Livets vand med hyldebær. Ikke mere, ikke mindre. Et hvert godt hjem bør have en samling på mindst 10-12 flasker hjemmelavet snaps. Det er den helt perfekte undskyldning for at lave smørrebrød hver søndag. Ydermere kan en champangnebowle med hjemmelavet snaps pifte enhver julefrokost op.

I år kommer der hyldebærsnaps til julefrokosten, det er helt sikkert. Adam Aamann anbefaler i hans bog Aamanns Kryddersnaps smørrebrød med rødbede og gedefriskost til en hyldebærsnaps. Hvis man er smørrebrødspuritaner og gedefriskost og smørrebrød ikke rimer i dine øre, kan leverpostej eller sylte med syltede rødbeder anbefales til en hyldebærsnaps.

Hyldebærsnapsen har en mørkerød-lilla farve og en intens dyb bærsmag med lette jordnoter. Bærrene gør også snapsen let sødlig. Disse smagsnuancer gør også at hyldebærsnaps går godt sammen med netop rødbeder.

Til en 1/2 liter hyldebærsnaps skal du bruge:

0.6 liter smagsneutral snaps eller billig vodka
2 pæne klaser fuldmodne hyldebær
Evt. en spak. honning

Sådan gør du:
Skyld hyldebærklaserne. Kast let og elegant klaserne (med stilk) i et stort syltetøjsglas og fyld op med snaps/vodka.
Nu skal du bare vente; i hvor lang tid er en smagssag. Jeg selv giver den kun 7 dage før jeg sigter den og hælder på flaske, andre siger 1-2 måneder og Aamann mener den skal stå 3-4 måneder. Under alle omstændigheder er det en god ide at smage undervejs for at tjekke hvornår smagen er tilfredsstillende. Sandheden er forskellig alt efter hvem man spørger, så lad dig guide efter dine egne smagsløg og ikke bøger og blogs.
Hvis du ikke mener at din snaps er sød nok, kan du søde den med 1 spsk. honning (endnu en Aamann). Det gør jeg ikke.

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top