Hvidvins-granité med friske sommerbær

Granite er en is der er lavet af frossen sukkerlage og en smagsgiver. Hvidvin, rødvin eller champagne er almindelige, men frugtsaft eller smag af friske krydderurter er også ret brugt.
På mange – især franske restauranter – er den almindelig som for-dessert, (Altså før det store chokolade-kavaleri bliver rullet frem) eller som en mellemret, der gør en klar til at indtage nye salte retter. Den er voldsom nem at lave og kræver ikke noget fancy udstyr. En fryser, en plasticbeholder og en gaffel og du er kørende…
½ liter hvidvin
½ liter vand
150 gram sukker
Saft fra en citron
Friske bær
Sådan gør du:
Vin, vand, citronsaft og sukker koges op i en gryde. Lad det køle lidt af, og hæld derefter i en beholder der kan tåle en tur i fryseren. Efter nogle timer har du en dybfrossen isblok, der smager dejligt af sød hvidvin.
Ved servering “reder” du den med en gaffel, og serverer med det sammen med friske bær.

 

20120718-153825.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top