Vi nærmer os højsæsonen for varme drikke – og med en lang december forude, kan du se frem til din bekomst af varm rødvin med rosiner og mandelsplitter.
Skulle du få lyst til at varme dig ved noget andet i den kolde december, kan denne hvidvinsgløgg ikke anbefales nok.

Den er let og frisk og samtidig skøn julekrydret – og sært vanedannende.
Vinen bliver sødet og krydret efter alle kunstens regler, så du skal virkelig ikke ofre en dyr hvidvin på projektet. På den anden side skal du alligevel slippe mere end en 21,50 i Fakta.
Køb en “vin de table” – noget simpelt bordvin, der ikke er flamboyant, men som du også kunne finde på at drikke til din pasta en onsdag aften.

  • 1 lille kanelstang
  • 4 hele stjerneanis
  • 10 nelliker
  • 5 allehånde-bær
  • 200 gram sukker
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 æble

Sådan gør du:
Kom krydderierne i en lille gryde sammen 3 dl hvidvin og sukkeret. Lad det hele stå og småsimre i ca. 20 minutter. Sluk for varmen og lad essensen trække så lang tid du nu kan. Et par timer er fint – natten over e super.
Si siruppen op varm den op i en gryde. Kom resten af vinen ved, og lad det blive lunet igennem. Det skal ikke i nærheden af kogepunktet – 50-60 grader er fint – ellers koger du al alkoholen ud af vinen.
Tilsæt et æble i skiver og en kanelstang ved servering.

glogg2

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top