Hvid chokoladecreme på sprød bund med lakrids og pærer

[adsenseyu1]

Det sjove ved at dokumentere sine retter gennem en blog er, at man altid kan finde tilbage til gamle retter man har lavet og nydt.
Med tiden fungerer bloggen som en opslagsværk.
Det er næsten et år siden vi “fandt på” at blande hvid chokolade med flødeskum og lakridsrod, men da den dukkede op arkivet gav det mig straks lyst til at prøve den igen som afslutning på en skøn middag. Denne gang med lakridspulver frem for lakridsrod, som smager endnu mere af lakrids. (Lakridspulver er også en vigtig bestanddel i bolcher, så man kan købe det de steder hvor man alligevel køber smage og farver til sine hjemmekogte bolcher. Bolsjehuset i Glostrup f.eks. )

Some times less is more, men nogen gange skal der en lidt mere stylet sag til, for at imponere gæsterne. Derfor er cremet serveret på en sprød bund af gamle småkager og med karamelliserede pærer som tilbehør.

Denne opskrift er nok til 6 personer

  • 200 gram hvid chokolade
  • 2 1/2 dl fløde
  • 2 spsk Lakridspulver
  • 2 pærer
  • 150 gram sukker
  • 200 gram småkager, du ikke liige fik spist
  • 75 gram smør

Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med den letpiskede fløde. Tilsæt lakridspulver – vær obs på at få det fordelt ordentligt. Lad blandingen sætte sig nogle timer på køl.

Imens laver du bundene, som er det nemmeste i hele verden. Brug nogle gamle småkager (altså ikke mugne! Bare nogen af dem du altid kommer til at lave for mange af, og så bor bagers i skabet) Put dem i en frysepose og giv den så mange bank med kødhammeren, at du står tilbage med en masse smulder. Vend dem med smeltet smør til du har en blød masse.
Fordel massen i små forme – eks. udstikkerforme, og sæt det på køl til du skal bruge dem.

Smelt sukkeret på en pande. Skær pærerne i skiver og karameliser dem i den varme sukker.

Ved servering dypper du ringene med kagebundende i kogende vand, så kagen slipper formen. anret chokoladecremen ovenpå, og server med de karamelliserede pærer og et ekstra drys lakrids.

20130317-111931.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
  • Jeg er helt enig. Det er en rigtig god sidegevinst ved at have en blog, at man automatisk får en virtuel kogebog.

    Det nyder og bruger jeg ufattelig meget.

Top