Hurtigt rugbrød med masser af kerner

[adsenseyu1]

Et godt rugbrød er hjemmebagt og lavet på god surdej. Men face it – nogle gange har man ikke en hel weekend til at bage et brød. Dette rugbrød smager næsten lige så godt, men er lavet på gær. Det er fyldt med kerner og korn og smager sublimt når det er friskt. Får man ikke det hele spist efter et par dage, er det stadig uforskammet godt at riste på panden i lidt god olivenolie, og servere som “sticks” til salater, supper og meget mere.

  • 6 dl vand
  • 3 dl mørk øl
  • 1 pk. gær
  • 3 spsk salt
  • 2 spsk honning
  • 450 g knækkede rugkerner
  • 400 gram sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner (Gerne blandet)
  • 300 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, honning og øl. Tilsæt de knækkede rugkerner samt alle dine frø og kerner. Lad blandingen stå i en time, så kernerne suger væsken til sig. Dereftertilsætter du rug- og hvedemel.
Tilsæt evt lidt mere væske hvis dejen bliver for tyk. Det er vigtigt at dejen er flydende.
Fordel dejen i 1-2 rugbrødsforme beklædt med bagepapir. Du må ikke fylde formen mere end 2/3 da den hæver op under bagningen. Lav nogle “skorstene” i dejen ved at prikke med en strikkepind. På den måde undgår du at skorpen sprækker.
Bag dine rugbrød ved 180 grader i ca. 1 1/2 time.

20121002-114510.jpg

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top