Hummercocktail med dressing a la Blumenthal

Hvad er mere festligt end danskerenes party-klassiker no. 1?
Tjo – man kunne jo skifte rejerne ud med smørbraiseret hummerhale og give dressingen hele armen. Måske toppet med lidt soyamarinerede lakserogn?

Dressingen er Hestons bud på en cocktail-dressing, som jo ret beset minder om en klassisk thousind island, dog med det lille finurlige twist af vanilje, som på forunderlig vis klæder den let søde hummer.

  • 1oo gram mayonaise (Find en basis-opskrift her)
  • 110 gram tomatketchup
  • 10 gram citronsaft
  • 2 tsk tabasco
  • 12 dråber worchestershiresauce
  • 1/2 vaniljestang
  • Salt og peber
  • 1 stor hummerhale (eller 200 gram friskpillede rejer)
  • 1 avocado
  • 2 store håndfulde frisk salat
  • 1 spsk lakserogn
  • 2 spsk mirin
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk soya

Sådan gør du:
Start med at lave dressingen: Bland mayonaise med ketchup, citronsaft, worshestershiresauce og tabasco. Kom kornene fra en halv vaniljestang ved og smag til med salt og peber.

Varm mirin op til kogepunktet. Tilsæt derefter vand og dernæst soya. Lad marinaden køle af inden du vender lakserognen i. Lad dem marinere 5-10 minutter.

Kom salat i bunden af et cocktailglas. Kom stykker af avocado ved. Tilsæt nogle spsk-fulde dressing. Top med hummeren, som du skærer i mundrette bider og drænede lakserogn.

hummercocktail2

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top