Hot-dogs med selleri og syltede kantareller

Nej, det er ikke en pseudo hot-dog med selleripølse, som en eller anden vegetar har opfundet. Det er derimod en ristet hot-dog, med krydrede tyrkiske pølser, en remulade lavet på saltbagt selleri, toppet med saltbagt selleri og syltede kantareller.

Måske er den en anelse sundere end den traditionelle indianer i kano, men det gør den ikke mindre velsmagende.
I en lidt mindre version ville den egne sig ganske fint som en finurlig (finurlig er damebladsdansk for sær) forret.


Jeg ville ikke begynde at bakse med de her hottere til en børnefødselsdag, dertil er de små purke sikkert allerede blevet for forvente til McDs knastøre bøf mellem to stykker kage. Et interessant alternativ til en servering ville være næste gang der er bold i TV og drengene kommer forbi. Men det ville kun være for at more sig over skuffelsen i deres ansigter, når de nu havde sat sig op til “rigtigt” hot dogs.

Du skal bruge og gøre:

  • 14 tyrkiske lammekødspølser (eller anden pølse af god kvalitet)
  • Tynde skiver af saltbagt selleri, kørt på mandolinjernet
  • Purløg
  • Syltede kantareller (løst efter en Camilla Plum opskrift)
  • 4 dl. Vand
  • 1 dl. Eddike
  • 1 spsk. Salt
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g. Kantareller

Sådan gør du:
Bland alt undtagen kantareller sammen i en gryde og bring det i kog.
Kog herefter kantarellerne i lagen i 5 minutter.
Put de nu kogte kantareller på et skoldet glas med hvidløgsfeddet, som for inden lige har fået et tryk med en håndlade.
Fyld glasset op med kogelage og husk laurbærbladene. Slut af med hælde lidt olivenolie ved, så det danner et tyndt låg på toppen.
Opbevar nu glasset på køl så længe du har lyst og tør, men det skal nok ikke stå alt for længe efter glasset er åbnet.

Pølsebrød, 14 stk

  • 50 g. Gær
  • 800 g. hvedemel
  • 3 små eller 2 store æg
  • 2 spsk. Lunken vand
  • 150 g. Smør
  • 1 godt nips salt
  • 2 spsk. honning

Sådan laver du pølsebrød
Rør gæren ud i de 2 spsk. Vand. Lun mælk og smør i en lille kasserolle og lad det køle lidt af. Bland nu mælke-smør blandingen med gæren og tilsæt salt og honning.
Rør 300 g. af melet i og tilsæt så æg.
Tilsæt nu resten af melet, men hold en lille portion tilbage.
Ælt dejen godt og grundigt og stil den til hævning i ca. 1,5 time
Rul dem herefter ud til små aflange brød, der passer til de pølser du har. Læg dem i to rækker på en bageplade med bagepapir, der skal være ca. 2 cm mellem hvert pølsebrød.
Efterhæv dem i 30 min , pensel dem med et sammenpisket æg.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i

Mængden af mel kan variere, da der er forskel på f.eks. ægs størrelse og væskeindhold, samt forskellige meltypers evne til at opsuge væske.

Saltbagt selleri-remulade

  • 100 g. af en saltbagt selleri, hakket relativt fint
  • 2 spsk. grofthakkede Kapersbær
  • ½ løg, finthakket
  • 3 dl. Smagsneutral olie
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. Eddike
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret hvis du er en bangebuks)
  • Salt og peber

Sådan laver du seller-remoulade
Lav en mayonnaise af æggeblommen, eddike, sennep, lidt salt og peber. Bland selleri, kapers og løg i mayonnaisen og smag til med , salt, peber, eddike og sennep.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top