Græskar har utroligt mange kvaliteter. Mange vil nok nævne efterårspynt og udhulede græskarhoveder med fyrfadslys i, som efter få dage rådner og falder sammen, til de ligner ham, der kører ind en tank med syre fra den første RoboCop film fra 1987.
For os ligger kvaliteten dog først og fremmest i smagen. I opskriften er der brugt hokkaidogræskar, men en butternut kunne også sagtens bruges.
Retten er som mange andre småretter inspireret af et besøg på Mandfreds, hvor man får serveret en række mindre og meget enkle retter, frem for den klassiske treenighed.

Du skal bruge:
1/2 hokkaidogræskar
2 dl. perlebyg, kogt efter anvisningerne på pakken
2 spsk. havtorneddike
5 spsk. tidselolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Kog perlebyggen after anvisningerne på pakken. Fjern kernerne fra græskeret. Skær det halve græskar i 8-10 mindre stykker, gerne ukurante. Vend dem i 2 spsk. af tidselolien, salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Bland de sidste 3 spsk. tidselolie med havtorneddiken og vend de i den stadig lune perlebyg og smag til med salt og peber. Kom græskarstykkerne i en skål eller på et fad og drys med perlebyg.

Spis retten som en selvstændig ret i forlængelse af andre småretter – det gør vi – eller server f.eks. lidt kylling til.

korn_graskar2

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top