Herhjemme kan vi godt lide at servere hele duer for vores gæster – bare lige for at se deres ansigtudtryk, når den hele fugl lander på tallerknen. Det er nu ikke så svært at komme den til livs, og faktisk er der ikke meget kød på sådan et lille kræ – det er mest brystkødet, som er interessant. Denne tilberedningsform er ret nemt og høet giver en fin vinteragtig smag til de små dyr. Som bonus ser det blæret ud. Tre i et!

Du skal bruge:
2 duer
4 laurbærblade
2 små duske timian
300 g. selleri
1 dl. mælk
1,5 dl. fløde
10 pæne kantereller
Smør og olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med skære sellerien i mindre stykker. Kom selleristykkerne, mælk og fløde i en lille gryde og lad det simre ved middelvarme til selleristykkerne er helt møre. Lige inden servering blendes det hele til en pure med en stavblender og smages til med salt og peber.

Duerne brunes kort af på en pande med lidt smør og lidt olivenolie og stoppes med timian og laurbærblade. Kom hø i bunden af en römertopf eller en gryde med låg der kan tåle at komme i ovnen. Læg duerne ovenpå og læg låg på. Bag dem i en forvarmet ovn i 30 minutter ved 200 grader. Det lyder af lang tid, men det skal have lidt længere tid normalt, da de er lukket inde relativ kølig römertopf. Duerne må gerne være røde, uden at være rå.

Rist svampene på den samme pande som duerne blev brunet på, til de er gennemvarme. Det tager ikke mere end 3-4 minutter. Server duerne, efter du har trukket i 5 minutter efter turen i ovnen, med selleripure og svampe.

hobagt_due2

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top