Hjertegryde med øl og dumplings

Charmen ved denne ret er, at den for det første er lavet på indmad og for det andet, at den benytter sig af en del af oksen, vi har en tendens til at smide ud, nemlig fedtet omkring hjertet. Det er synd og skam, når ellers gode dele af dyret smides ud, fordi fantasien slipper op. Det er den samme højmesse, som er blevet prædiket så mange gange før: Spis hele dyret eller lad være med at spise kød.

Dumplingerne bliver dejlig fluffy og ikke våde og klæge, som man kunne frygte. Mest af alt minder de om salte scones, lavet på oksehjertefedt og ikke smør. Ud over at være en smule særprægede, er de også en kærkommen afveksling fra ris, pasta og kartofler.

Du skal bruge:
1/2 oksehjerte (ca. 600 g.), befiet for fedt
175 fedt fra oksehjerter
175 g. mel
1 tsk. bagepulver
Vand
Ca. 0,5 l. belgisk double
1 dl. fløde
3 Gulerødder, i grove stykker
2 Porrer, i groves tykker
1 løg, i både
2 fed hvidløg, hakket
50 g. smør
3 spsk. æbleedike
Purløg, finthakket
2 laurbærblade
10 peberkorn
Salt

Sådan gør du:
Start med at komme halvdelen af smørret i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, porrer og gulerødder i en gryde. Imens skæres hjertet i stykker på størrelse med en halv tændstikæske. Når grøntsagerne er faldet lidt sammen, fjernes de fra gryden og den resterende del af smørret kommes i. Svits nu hjertestykkerne i gryden, indtil de er let brunet. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt peberkorn, laurbærblade og æbleeddike, samt lidt salt og rør godt rundt.

Kom det hele ned i et ovnfastfad med høje kanter. Tilsæt øl, så det lige akkurat ikke dækker og slut af med fløden. Lav et låg af bagepapir der passer til fadet og kom det i ovnen ved 190 grader i 1 time og 10 minutter.

Mens fadet er i ovnen laves dumplings. Start med at hakke fedtet fra hjertet fint, helst i en kødhakker, Bland fedt, mel, bagepulver, purløg og lidt salt i en skål. Kom lidt vand i midten af skålen og rør forsigtigt rundt. Kom mere vand i hvis det bliver nødvendigt, men gør det ad flere omgange. Dejen skal være fast. Kommer  der for meget vand i, justeres der med mere mel.

Del dejen i 8 lige store dele. Når fadet har været i ovnen i 1 time og 10 minutter, fordeles dejkuglerne ovenpå fadet og giv retten 20-25 minuttere mere ovnen. Server gerne med en grøn salat til.

Hjertegryde med biscuits

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top