Røde, grønne og gule karrypastaer er basis i mange asiatiske retter og fuldstændig centrale i gode “curries”, om de så er indiske eller thailandske. Selv om du efterhånden kan købe dem i de fleste supermarkeder, er de et godt stykke fra de pastaer du selv kan lave. Du kan finde utallige opskrifter på karrypasta, og listen med ingredienser kan variere en del. Centralt er dog at en gule pasta får sin farve fra gurkemeje og generelt er mildere end de røde og grønne.
Men det er netop fordelen ved at lave sin egen pasta frem for at købe de færdiglavede; så kan du nemlig gøre den så stærk eller mild som du bedst kan lide det.

  • 1 spsk ris
  • 1 løg
  • 8-10 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk gurkemeje eller en spsk tørret gurkemeje
  • 6-10 små tørrede chilier
  • 1 spsk rejepasta
  • Salt

Sådan gør du: 
Opblød riskornene i koldt vand i ca 20 minutter og lad dem dryppe af.
Hak løg og hvidløg groft. Skræl gurkemejen og skær den i grove stykker.
Kom løg, hvidløg, gurkemeje, rejepasta og chili sammen med risene i en lille blender, og blend til massen en jævn. Smag til med salt.
Du kan også støde det hele i en morter.

I denne portion er der nok pasta til rigtig mange mennesker. Det du ikke bruger med det samme, kan du komme i en lille glasbeholder og gemme på køl i en uges tid.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top