Hjemmelavet gløgg for de dovne – uden ekstrakt

Ak og ve. Det er december og sæson for et hav af arrangementer, der indbefatter knastørre pebernødder fra fru Wolff og varm, sød, rød saft med rosiner. Vil man være sikker på, at få ordentlig gløgg (Og det vil man!) skal man lave den selv – og det er heldigvis et overskueligt projekt.
De fleste gløgg-opskrifter beror dog på, at du laver en intens gløgg-ekstrakt, som du efterfølgende fortynder med rødvin. Men man kan let opgive projektet, når man opdager, at man skal sætte det meste af en eftermiddag af til at få et glas varm rødvinstoddy.
Heldigvis kan man godt slippe afsted med at lave en lige så god gløgg uden at gå ekstraktvejen.
Således opmuntret kan klippe-klistredage, julelystændingsfester og faster Oda godt komme an…..Glædelig december!

Hjemmelavet gløgg – uden ekstrakt
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 flaske rødvin
  • Ca 200 gram sukker
  • 4 kanelstænger
  • 6 stjerneanis
  • 10 kapsler kardemomme
  • 10 nelliker
  • 10 allehånde-bær
  • 1 appelsin (øko) i skiver
  • 2 store håndfulde rosiner
  • 1 dl portvin eller cognac
  • 1 Håndfuld mandler, smuttede og skåret i splinter.
Instructions
  1. Læg rosinerne i portvin eller cognac så de kan trække længst muligt.
  2. Kom 1/3 af rødvinen i en gryde med krydderierne, appelsinen og sukkeret og lad det simre i 10 minutter.
  3. Tilsæt resten af vinen og lad det hele blive varmet godt igennem uden at koge.
  4. Kom rosinerne i – inklusive den tiloversblevne booze…
  5. Kom mandlerne i.
  6. Smag til med sukker.

glogg2

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top