Det er det letteste i hele verden at lave hjemmelavet fond. Fiskefond er om muligt endnu nemmere end alle de andre fonder, for det skal kun koge i relativt kort tid for ikke at trække en masse bitterstoffer ud af benene.
Denne fond er lavet med hovederne fra en spandfuld torsk, som gemalen leverede før nytår. Er du ikke bagavet med sådan en uovertruffen dygtig lystfisker, der altid (host host!) bringer friske dyr med hjem til middagsbordet, så kan du helt sikkert lokket et par hoveder ud af din lokale fiskemand for under en 20’er.
Resultatet bliver en fin og delikat fond, som du kan bruge i fiskesupper, saucer eller risotto.
Denne opskrift er vejledende. Hvad du kommer i gryden med hovederne er rimelig optionl. En rest gulerod, en kvart fennikel eller en dusk persille kan også fint bruges. Husk bare, at smagen af fisk trods alt bør være tydeligst.

 

Du skal bruge:

  • 3-4 torskehoveder og evt ben fra dyrene.
  • Toppe fra et bundt porrer
  • 1 spsk peberkorn
  • 2-5 laurbærblade
  • Et løg
  • En dusk dild

Sådan gør du:
Fjern gæller og blod fra torskehovederne og skyl dem grundig. Kom torskehovederne i en gryde sammen med krydderier og grøntsager og dæk det hele med vand. Lad det hele simre i 1/2 time ved svag varme. Det må ikke koge.
Efter 1/2 time sier du grøntsager og fiskedele fra. Kog fonden godt ind – det må til gengæld godt foregå ved fuld varme til der er ca 5 dl tilbage.

Fonden kan du bruge med det samme eller fryse ned til senere.

Hjemmelavet fiskefond

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top