Det er lige før man ikke kan få sig selv til at kalde det hjemmelavet, for det eneste du skal gøre er, at komme en dåse ned i en gryde. Resultatet bliver præcis som du forestiller dig det!

Det færdige produkt kan du spise med ske. Eller komme i din is. Eller til kager og tærter. Eller i din milkshake. Eller i din kaffe. Eller i dine pandekager. Eller smøre på dit morgenbrød….

Skulle du få lyst til at lave din egen kondenserede mælk er der også råd for det. Det kræver bare sødmælk og sukker og vældig god tid. Du må godt snyde og købe en dåse kondenseret mælk, som efterhånden fåes i de fleste supemarkeder.

Her får du den tilberedningsmetode, som jeg altid bruger. Skulle du få lyst til at eksperimentere kan du kaste et blik på denne wiki med hele ni forskellige måder at løse den samme opgave på.

Og så er der det med tilberedningstiden. Koger du den i 2 timer får du en blød og dejlig karamel. Koger du den i tre får du en fast tekstur. Det er smag og behag, og kommer selvfølgelig an på, hvad du skal bruge den til.

Du skal bruge: 

  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du: 
Kom hele dåsen ned i en gryde. Hæld vand på til det dækker og læg låg på. Kog det hele i 2 1/2-4 timer.
Tag dåsen op og køl den af inden du åbner.

Dulce de leche

 

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top