Hjemmelavede pølsehorn deluxe

Nu er det ikke fordi, der skal gå familieblog i den, men forleden fik vi bare frygtelig lyst til pølsehorn. Altså ikke sådan nogle underlødige nogen du kan købe i Bilka-bageren, men du ved, sådan nogle lune, smørbagte gærdejshorn med sprød frankfurter i midten og dyppet i en god (hjemmelavet) ketchup.
Det kan være sin sag at købe ordentlige pølser i et almindeligt dansk supermarked, og kan du ikke skaffe nogen, så lad være at købe dem fra Langeland eller hvor pokker de kommer fra. Hanegal laver nogle gode, økologiske pølser, du godt kan være bekendt at servere.  Og har du en god slagter, kan du også være heldig at finde nogle gode. De her klamper er fundet i Cleavers Meatmarket, som lige nu har et fint udvalg af gode pølser, der smager af andet og mere end maskinudbenet kreatur.
Og her i huset sværger vi hverken til Heintz eller Beauvais, men friske tomater kogt med æbler, løg, sukker, eddike, kanel og lidt nelliker.

 Du skal bruge

  • 20 gram gær
  • 150 gram smør
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 æg
  • Ca 500 gram hvedemel
  • 8 økologiske frankfurtere
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø
  • Hjemmelavet ketchup

Sådan gør du:
Start med at lave en blød gærdej. Smelt smørret og kom den kolde mælk i. Rør gæren ud heri og tilsæt æg, salt og sukker. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør på røremaskine i 15 minutter til du har en blød og smidig dej. Sæt til hævning på køkkenbordet i en time til halvanden og vend så dejen ud på bordet. Del dejen i to og rul den ud til en rund cirkel – ca 0,5 cm tyk.
Skær den ud som en lagkage i 8 stykker. Læg en halv pølse på hver stykke på det brede stykke og rul pølsen ind i dejen. Sæt pølsehornene på en bageplade og lad dem hæve yderligere i en halv time. Pensl med pisket æg og drys med sesam.
Bag hornene ved 225 grader til de er gyldne og gennembagte – ca 10-12 minutter.

Pølsehorn

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top