[adsenseyu1]

Det er ret oldscool at spise bolcher – og super hyggeligt at have en stor krukke stående fremme, som man lige snupper en af, når man går forbi. Det er ualmindeligt nemt, så hvis du ikke har prøvet det før, kan jeg virkelig anbefale at købe en silikonemåtte og et sukkertermometer.

Det er i øvrigt ikke spor svært at afsætte overproduktionen, som unægtelig opstår.

Du kan købe farver og aromaer mange steder på nettet eks. har bolsjehuset et ret stort udvalg

Urtegaardens farver og aromaer har jeg også brugt i andre sammenhænge. De skulle være lidt mere naturlige og også økologiske i flere tilfælde, og så har de en fin oversigt, over hvad de små flasker indeholder.

Indrømmet – jeg mangler det fulde overblik over hvad der er op og ned i det farverige kemi-univers. Min grundholdning er at undgå for meget af det det der starter med E, også selv om det er udvundet af naturlige ingredienser. Men man skal jo heller ikke blive fanatisk, og Kongen af Danmark er og bliver røde, og hvem kan adskille lakridsbolcherne fra perbermyntedrops hvis ikke det var på farven?

Hvis du er multiallergiker kan du dog sagtens lave skønne bolcher helt uden noget som helst kunstigt. Lav dem med kakaopulver, ingefær, kanel, honning, kaffe-ekstrakt og meget andet, og brug i stedet lidt ekstra tid på at trække bolchemassen, så den får en flot perlemorskulør.

  • 450 gram sukker
  • 150 gram druesukker
  • Smag og aroma
  • Citronsyre (til frugtbolcher)

Sådan laver du bolcher:
Start med at gøre dit arbejdsområde klar. Læg din silikonemåtte ud, ifør dig plastichandsker og penl. to plasticspartler med lidt olie.

Vej sukker og druesukker af og vend det med en dl. vand. Kog det op ved fuld varme. Når temperaturen rammer et sted mellem 162-165 tager du massen af varmen og hælder det ud på silikonemåtten.

Tilsæt farven med det samme (8-10 dråber er nok) , og hvis du bruger pulver (eks. lakrids eller salmiak) rører du det nu i massen. Tilsæt din valgte aroma (Efter smag og behag, men 8-10 dråber rækker!)
Så begynder foldeteknikken, og derefter rulleteknikken. Og afklipningsteknikken. Jeg ville gerne forklare hvordan, men nogen gange viser billeder meget mere end ord. Og når nu nogen allerede har forklaret det godt, vil jeg ikke forsøge at gøre kunsten efter.

Se derfor bolsjehusets meget informative videoer i stedet

God fornøjelse!

Pebermyntebolcher: Pebermyntearoma og hvid farve
Kaffebolcher:
Kaffearoma og brun farve
Kongen af Danmark:
Anisaroma og rød farve
Jordbærbolcher:
Jordbæraroma og rød farve
Lakrids/chili bolcher:
Lakridspulver, salmiakpulver og evt sort farve
Æblebolcher:
Æblearoma, grøn farve og citronsyre
Multebær:
Multebæraroma, orange farve og citronsyre
Osv….

20130324-174255.jpg

20130324-174306.jpg

20130324-174408.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top