Hjemmeflækket brie med krydderurter

 

[adsenseyu2]

Denne ost er egentlig en af Cunnighams kreationer fra “Madjournalen“.
Den gør sig godt som et frisk pust til ostebordet, men får du en rest til overs kan den også smuldres og bruges som gratinering til grøntsagtsretter.

  • 1 stor brie
  • 1 håndfuld krydderurter – f.eks. persille, purløg, løvstikke og dild
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft

Sådan laver du brie med krydderurter:
Flæk brien på tværs.
Sørg for at alle dine krydderurter er godt skylledede og tørre. Der må ikke være det mindste jord på dem!
Hak dem fint og vend dem med olivenolien og citronsaft. Fordel massen på den ene halvdel af osten og læg den anden halvdel ovenpå.
Sæt osten på køl under pres natten over, så den kan “vokse” sammen. Næste dag pakker du den ind i smørrebrødspapir, og lader den stå en uges tid, inden du serverer den.

20130106-202056.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
  • Hvor ser det lækkert ud – er tosset med brie, er sikker på det ville gøre sig godt på et hvert tapas/brunch bord.

    – Anne

Top