Det er en ubetinget luksus at starte en søndag morgen med nybagte scones og friskbrygget kaffe. At det så er en luksus, som tager i omegnen af 10 minutters arbejde, taler bestemt til brødets fordel. Selv hvis man er typen den kikser med drømmekagen eller bager klægt rugbrød, får man succes med scones. Den engelske klassiker har sikkert vundet sin hæder, fordi den nærmest ikke kan mislykkes. Dejen skal ikke hæve. Den skal ikke æltes. Til gengæld skal den spises lige fra ovnen med kold smør og (helst hjemmelavet) syltetøj. Lemoncurden – som mest smager af citronglasur – lader vi englænderne beholde.

Hjemmebagte scones

Ingredienser

  • 225 gram mel
  • 1 tsk sal
  • 2 tsk. sukker
  • 50 gram smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 4 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål.
  • Tilsæt den kolde smør, og smuldr det ned i melet.
  • Saml dejen med mælken til den er fast, men stadig fugtig.
  • Herefter ruller du dejen ud til den er ca. 3 cm.
  • Udstik dine scones med en udstikker, eller skær den i trekanter ( her er der metodefrihed)
  • Læg dine scones på bagepapir, og pensl med mælk.
  • Bag dem ved 200 grader til de er gyldne - hvilket tager ca. 10 minutter.
http://raavarecirkus.dk/hjemmebagte-scones/

scone1

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top