[adsenseyu1]

Godt julebagværk starter i oktober. Sådan er det hvert fald med honningkager. Oprindeligt var kagerne smarte fordi det var en måde at gemme alt den honning som sommerens bier havde produceret. Og honningkager smager godt – og holder sig til langt tid efter jul

Fordej

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g potaske
  • 1 kg. honningkagedej
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 200 g mørk chokolade til overtræk

Sådan bager du honningkager:
Processen starter gerne et par måneder inden du bager honningkagerne med at du laver en fordej, hvor du blander lige dele honning med mel. Sæt blandingen ind i et køkkenskab i en beholder med låg på, og glem den så indtil du skal bruge den.

Når julen nærmer sig blander du fordejen med krydderierne, æggeblommerne og potsaken. Det tager lidt tid at forme dejen og gøres lettest i hånden. Håndens varme gør lige så stille honningen blød og du får en skøn og smidig dej.

Del dejen i fire portioner som du triller til pølser. Læg dem på bagepapir med god afstand (de flyder en del ud)  og bag dem ved 180 grader i 12 minutter. Når de kommer ud af ovnen er de hævede og lidt hårde. Giv dem et fugtigt viskestykke omkring sig, og sæt dem på køl et par dage inden de skal spises.

Når tiden kommer flækker du stængerne på langs. Rør en smørcreme af lige dele flormelis og smør og fordel et tyndt lag på den ene halvdel. Den anden halvdel  får et tyndt lag æblekompot, som du laver af 500 gram æbler og 300 gram sukker der koges med en vaniliestang.

Please serve!

20130104-144533.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top