Hjemmebagt toastbrød

Naturligvis bager man da sit toastbrød selv!
Der er lige et par hurdler undervejs, men så snart det rigtige udstyr er på plads kan du snildt konkurrere med det billige supermarkedstoastbrød på nederste hylde til 4.95,-. Indrømmet, nok ikke på pris, men på smag, fylde og kvalitet.
Det hjemmebagte sandwichbrød er helt anderledes og fyldigt, men har samtidig den kridhvide krumme og faste men lette konsistens. Perfekt til en sandwich eller en tur med ost og skinke i toasteren.
Opskriften er hentet fra Claus Meyers bog “Meyers Bageri”.

  • 6 dl lunken mælk
  • 30 gram gær
  • 1 kg hvedemel
  • 20 gram salt
  • 40 gram sukker
  • 100 gram smør

Først skaffer du dig en kornkværn! Inden da skal du indse, at det skal være slut med det kridhvide og kontrastløse supermarkedsmel uden skal- eller kimdele, og at det er tid til friskmalet fuldkornsmel.
Så anskaffer du dig en kornkværn (Se billede) og et par sække med korn. (Vi køber fra Krogagergård, som også leverer dejligt kød i samme omgang).

Kornkværnen er svære at anskaffe. Forhør dig hos nogen der var unge og rebelske i 70erne eller køb en fra Dansk Hjemmeproduktion.
Du kan ikke lave toastbrød i en almindelige rugbrødsform. Derfor anskaffer du dig en sandwichform, med fast top, som giver brødet den særlige kvadratiske form. Kunst og Køkkentøj sælger dem.

SÅ er du klar til at gå igang.

Sådan gør du:
Hæld mælk i en skål og rør gæren i. Tilsæt hvedemel, salt og sukker og tilsæt så det bløde smør. Alt dejen godt sammen og lad den hvile på køkkenbordet i en time med et klæde over sig.

Vend dejen ud på bordet, og del den i to stykker. Kom brødene i to smurte forme (Eller bag dem af to omgange, hvis du tænker at du ikke har brug for at investere 2 x 160 kroner i brødforme). Formene skal være smurt med smeltet smør. Lad dejen hæven op til kantetn – det tager ca. 3 timer. Læg så låget på ( som også er smurt med smør) og bag brødene ved 180 grader i ca 50 minutter.

TIP 1: Det færdige brød kan skæres i skiver og fryses. Når det bliver toastet, er det som godt som friskbagt.

Toastbrød

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Hvor køber man sandwich forme til 160kr?

Top