Friskbagte pitabrød slår de kedelige købe-brød med mange meter. De er perfekte til at fylde med falafler, gyros eller spicy kylling, eller som brød til hummus og andet godt.

Du skal bruge:
300 g. hvedemel
100 g. grahamsmel
3 dl. lunt vand
30 g. gær
1 tsk. havsalt
1 tsk. sukker

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og sukker og kom melet i. Hold lidt af hvedemelet tilbage, du kan altid tilsætte mere, hvis dejen bliver for våd. Rør det godt sammen og ælt det sidste mel grundigt ind i dejen.
Sæt dejen til hævning på køkkenbordet i ca. en time.
Tænd for ovnen på 250 grader og sæt gerne en bagesten i bunden, hvis du har en.
Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i ca. 10-12 portioner, som du former til boller og ruller flade og runde enten med hænderne eller med en kagerulle.
Lad dem efterhæve i 10 minutter.
Når ovnen er gloende varm kommer du pitabrødet i ovnen – hvis du bager på bagesten, så tag en enkelt af gangen, ellers så læg 4-6 stykker på en bageplade med bagepapir.
Efter et par minutter har de hævet sig til runde kugler i ovnen. De skal ikke nå at blive brune i ovnen, men bare virke gennembagte. Så er der klar.
Køl dem af inden du serverer dem, men vær opmærksom på ikke at lægge dem ovenpå hinanden mens de køler af – så risikerer du nemlig at de klapper sammen, og du ikke får den fine hulrum i midten.

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top