Hvis du også har en svaghed for hindbærsnitter, er det rart at vide, at det super nemt at lave dem selv. Og ægte hindbærsnitter skal – efter min mening – toppes med hvid glasur og rigeligt med frysetørrede hindbær. Til gengæld kan du lade tivolikrymmelen blive i skabet.
Skal det være rigtigt hjemmelavet skal du starte med at lave din egen hindbærsyltetøj til at smøre mellem bundene. Men du får ikke minuspoint, hvis du nøjes med at købe en god hindbærsyltetøj.

  • 300 gram mel
  • 200 gram sukker/flormelis
  • 200 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • Evt 1 spsk vand.
  • Hindbærsyltetøj
  • Glasur lavet af flormelis og citronsaft
  • Frysetørrede hindbær

Sådan gør du
Lav en sød mørdej, ved at blande smør, mel og sukker til en smuldrene konsistens,. Tilsæt æggeblommer og samle dejen – her kan lidt vand blive en nødvendighed.

Stil dejen på køl i en times tid, så den bliver koldere og lettere at arbejde med.
Herfra er der to muligheder:

Metode 1) Rul dejen tyndt ud – ca. 4 mm – og skær kanterne til, så den bliver rimelig jævn og firkantet. Bag bundene ved 200 grader til de bliver lysebrune i kanten. Så kommer det svære, for dejen er så sprød at den smuldrer meget let:
Fordel et lag hindbærsyltetøj på den ene bund. Læg den anden ovenpå. Mens dejen stadig er lidt blød skærer du dine snitter i lige præcis den form du ønsker.

Metode 2) Rul dejen tyndt ud og udstik den i cirkler med en udstikkerform. Bag bundene ved 200 grader til de bliver lysebrune i kanten.
Tag dem af bagepapiret og kom syltetøj på halvdelen og glasur på den anden halvdel. Læg dem sammen to og to.

Smør med glasur og drys med frysetørrede hindbær

[adsenseyu2]

 

Når dejen er kold kan du evt komme glasur og krymmel på, men det er ærligt talt ikke nødvendigt, for snitterne er så delikate og søde i sig selv. Men kan du ikke modstå fristelsen så lav en glasur af flormelis rørt op med frisk citronsaft. Der er frit valg på krymmel-hylden.

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top