Hindbærmuffins med lys chokolade og chokolade-ising

Disse muffins vinder guld i muffins-konkurrencer. Lidt snyd mener nogen, for måske er det mere en cupcake? Der er hvert fald pynt på toppen, men er det bare det der udgør forskellen på cupcakes og muffins? Er der nogen der ved det?

Dette er hvert fald en vinder-muffin med ising på toppen. Måske er det snyd at kalde dem muffins, men det er kagen ligeglad med….

Her bliver ca 15 stk.

  • 5 dl mel
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 æg
  • 150 gram smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 gram lys chokolade
  • 100 gram hindbær
  • 1 1/2 dl Yoghurt

Ising:

  • 100 gram lys chokolade
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18 %

Sådan gør du:
Smelt smøret og vendt det i mel, sukker og bagepulver. Tilsæt et æg, yoghurt, hindbær og chokolade i store chunks til du har en blød dej.
Fyld dejen i smurte muffinsforme og bag ved 200 grader i ca 15-20 minutter. (Mærk efter med en strikkepind eller lignende – hvis der sidder dej på er det ikke færdige)

Imens laver du isingen:
Smelt chokolade over vandbad. Når den er smeltet rører du den jævn med cremefraiche. Lad kager og ising køle af inden de møder hinanden på toppen….

20120814-191426.jpg

20120814-191441.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top