Helstegt svineskank med salat af rosenkål og rød grape

En sød veninde kom en gang uforvarende til at sige, at hendes favoritudskæring på grisen var parmaskinken. Jeg vil her ikke gå nærmere ind i definitionen på en “udskæring”, men bare tale ind i samme sprogforståelse og erkende, at jeg det præcis sådan med den langtidsstegte svineskank!
Svineskanken er jo egentlig en ualmindelig saftig flæskesteg bare med svær hele vejen rundt!
For at kompensere for kolesterolen er den her serveret med en super frisk – damebladsagtig – salat af grape og rosenkål. Men hey drenge; I kan godt være med her!

Til svineskanken skal du bruge

  • 1 svineskank
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Til salaten skal du bruge: 

  • 20 friske rosenkålshoveder
  • 2 røde grapefrugt
  • 1 lille rødløg
  • En sjat olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
Vil du sprænge din skank, skal du starte et døgns tid før. Så kan du følge denne opskrift. Ellers kan du sagtens nøjes med at smide den i ovnen i 3-4 timer ved lav varme.
Rids  sværen med et par velvalgte snit. Smør den ind i olivenolie, krydr med salt og peber, og tilsæt et par dl vand til bunden. Bag skanken ved 160 grader i 3-4 timer, og vend den om i ny og næ. Skru derefter ovnen op på 250 grader og giv den til sidst 5-10 minutter, hvor du vender den et par gange. På den måde bliver sværen sprød og lækker.
Skær kødet fra benet og server.

Salaten laver du ved at fjerne de yderste blade på rosenkålshovederne og kassere dem. Fjern så mange blade du kan og behold dem hele. Resten af hovederne hakker du fint.
Skær løget i tynde både. Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem ud i fileter.
Bland det hele sammen, dryp med olivenolie og drys med salt og peber.

Helstegt svineskank

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
  • ØJ som det da bare lyder skønt!

Top