Det er vældig nemt at lave saft ud af havtorn – når altså først forarbejdet med at skille bær fra gren er overstået.
Saften her er et koncentrat, og du kan fortynde den efter smag. Jeg vil sige 1:5 er passende.
Fortynd den med almindelig postevand, hvis du har lyst til et glas saft. Havtornsaft fortyndet med danskvand smager sjovt nok lidt hen ad Tuborg squash. Og så tror jeg i øvrigt ikke du kommer galt afsted, ved at fortynde den med lidt tør mousserende vin.

  • 500 gram bær
  • 5 dl vand
  • 800 gram sukker

Sådan laver du havtornsaft
Rens bærrene og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde med vandet og kog det op til bærrene begynder at poppe.
Tag en stavblender og giv gryden et par omgange med roterbladene. Si hele blandingen – (for god ordens skyld er det saften du skal bruge, pulpen smider du bare ud)
Kog saften op med sukkeret til sukkeret er smeltet.
Sigt saften gennem et rent klæde, så alle urenheder bliver sorteret fra, og du kun har den klare, gule saft tilbage. Kom saften på rengjorte og skoldede glas eller flasker.

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top