Der er hindbærsnitter – og så er der havtornesnitter. De sidste smager mindst lige så godt som deres originale fætter.Med et par store glas havtorne-sylt på lager var der en fin mulighed for at trylle nogle havtorne-snitter frem. Disse er pyntet med syrlige frysetørrede havtorn, som fremhæver havtorn-smagen helt perfekt. De kan købes flere steder på nettet, bla. her hvor vi også kom til at købe lidt pufsukker med, der drysset med let hånd over de færdige kager tilføjer en tilpas mængde gøgl til de ellers ret labre kager.

Hindbær- såvel som havtornesnitter smager bedst når de er friske og nybagte. Du kan godt gemme dem til næste dag, men de mister meget af deres sprødhed.

Sådan laver du havtorne-snitter
Lav en sød mørdej, ved at blande smør, mel og sukker til en smuldrene konsistens,. Tilsæt æggeblommer og samle dejen – her kan lidt vand blive en nødvendighed.
Stil dejen på køl i en times tid, så den bliver koldere og lettere at arbejde med.
Nu kommer rullearbejdet. Rul dejen tyndt ud og skær kanterne til, så den bliver jævn og firkantet. Bundede skal lægges sammen, så forsøg at gøre dem præcis lige store.
Bag bundene ved 200 grader til de bliver lysebrune i kanten. Lad dem køle lidt af.
Fordel et lag hindbærsyltetøj på den ene bund. Læg den anden ovenpå. Mens dejen stadig er lidt blød og varm skærer du dine snitter i lige præcis den form du ønsker.
Lav en glasur af flormelis rørt op med lidt vand og fordel glasuren på toppen. Drys med frysetørrede havtorn-bær og evt lidt pufsukker. Det sidste gør du lige inden glasuren sætter sig helt – så undgår du at sukkerkrystallerne smelter før puffen bliver udløst.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top