Tatar er efterhånden mange ting. Hvad det IKKE er, er hakket rødbede (rødbedetatar), hvilket kun er noget man kan finde i Familie Journalen og på vegetarhjemmesider med proforma-mad.

Tatar er per definition råt og hakket oksekød, ikke fisk, ikke rødbeder eller sojapølser. Der er noget urmenneskelig over at spise tatar. Det er ikke nødvendigvis specielt maskulint, men mere et spørgsmål om temperament. Lad os bare kalde det dovent mad á la, “jeg gad sgu ikke lige tænde et bål”.

Mange finder måske tatar lidt udfordrende, hvilket dog kan formildes af en tatarsauce, som den oprindeligt serveres med. Senere droppede man åbenbart tatarsaucen og tilføjede sennep, æggeblomme, kapers, løg og meget andet.

Med den historiske ballast i baghovedet, vælger jeg at give min tatar et skud af to af mine ynglings ting: Tabasco og Ardbeg Ten. Hvis man har det svært med tatar, bliver man skræmt væk! Kan man lide tatar bliver man udfordret! Kan man lide tatar, tabasco og røget whisky fra Islay, findes der ikke noget bedre.

Min tatar er groft håndhakket og meget løs i konsistensen. Efter min mening er det også den bedste tatar, da den maskinhakkede kan bliv lidt for blød og grød-agtig.

Sørg for at få en hysterisk god kvalitet okseinderlår fra en slagter og IKKE fra Bilkas køledisk.

Du skal bruge:

  • 200 okseinderlår
  • 2 rå økologiske æggeblommer
  • 2 cl. Ardbeg Ten whisky
  • 5 stænk Tabasco
  • Finthakket rødløg
  • 6 store faste markchampion
  • Olie til fritering
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Start med et give hvidløgsfedet tæsk i en ovn. 200 grader indtil det er helt forkullet skulle gøre jobbet.

Hak okseinderlåret med en kniv. Hvor groft det skal hakkes er op til egne præferencer. Er du Bear Grylls gør gør du overhoved ikke noget med kødstykket, Pee Wee Herman ville hakke det til babymos. Du bestemmer selv i hvilken ende af skalaen du helst vil befinde dig.

Bland det hakkede kød med rødløg, whisky og tabasco. Smag til med salt og peber, og Stil det på køl indtil servering.

Skær championerne i så tynde skiver det kan lad sig gøre, evt. på en mandolin. Friter dem indtil de ikke syder mere og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Anret tataren med en æggeblomme over og championchips on the side. Drys lidt salt på championerne og riv lidt forkullet hvidløg over med den fine side af et rivejern eller den fine Microplain.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top