Gulerodsuppe med rødbede-topping

[adsenseyu2]
Gulerødder er rigtig søde, og det kan gøre dem en anelse kvalme i opvarmet tilstand. Men med et stort skvæt citronsaft kommer de på rette køl igen.
Alle purerede supper trænger til noget topping for at skabe lidt balance i tingene. Her en topping der står i flot farvemodspil og giver lidt konsistens til retten.
  • 400 gram gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1/2 liter grøntsagsboullion (eller bare vand med en terning!)
  • 1 stor dusk persille
  • 2 rødbeder
  • 1 spsk rygeost
  • 1 spsk cremefraiche
  • salt og peber
  • Olivenolie
  • Citronsaft
Sådan laver du gulerodssuppe med rødbedetopping
Skræl gulerødder og hak dem i grove stykker. Steg dem i bunden af en stor gryde i en lille smule olie sammen med løg og hvidløg ved lav varme. Tilsæt eddiken og derefter boullion. Lad det hele koge til gulerødderne er møre – ca. en halv time.
Kog samtidig rødbederne. Når de er møre smutter du skrællen af dem og køler dem hurtigt ned i koldt  vand. Skær dem i små tern og vend dem sammen med cremefraice og rygeost. Smag til med salt og peber.Hæld gulerødderne i en blender – eller brug en stavblender – sammen med noget af bouillonen og persillekvasten. Suppen skal være en flydende pure – bliver den for tyk tilsætter du bare mere væske.  Smag til med salt og peber og masser af citronsaft og server med brødcroutoner.

 

20130106-202910.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top