Disse lækre gulerodsbrud er luftige, svampede og søde. Præcist lige som dem du køber hos gode bagere. Pas på med at gøre dejen for fast – det er vigtigt, at den er er blød og slasket, for at få den luftige effekt.

  •  50 gram gør
  • 50 gram sukker
  • 2 spsk salt
  • 75 gram blødt smør
  • 2 æg
  • 5 gulerødder, revne
  • 150 solsikkefrø
  • 1 kg hvedemel

Sådan gør du:
Rør gøren ud i vandet, og tilsæt sukker, salt, æg og smør til en jævn blanding. Kom gulerod og solsikkefrø i, og herefter melet.
Dejen skal ikke være hård på nogen måde, men bare være sammenhængende og flyde let ud på bordet. Når dejen er sådan, deles den i i mindre portioner, som løftes over på et stykke bagepapir.
Her skal den hæve i mindst en time, hvorefter den pensles med æg, og bages ved 190 grader i ca .15 minutter.

Tip: Sukat, syltet ingefær, cocktailbær og rosiner. Bor der andre i husstanden der er vild med tørret frugt, så giv den hele armen. Hvis ikke – som hos mig – må du nøjes med den simple variant.

20121001-201511.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top