Gule rosiner med laurbær og æbleeddike

Chutneyen her blev til, da jeg skulle opfinde et godt ostetilbehør ud fra “tøm-skabet” princippet. Og andre har muligvis tænkt tanken før, men jeg tillader mig at betegne mig som opfinder af det sød-sure tilbehør.

De gule rosiner kan du købe i gode indvandrerkøbmænd, og de er stadig søde, men har samtidig en ret fin syrlighed.
“Chutneyen” går godt til de søde, fede oste – her bliver den spist med en Tomme de Savois,

  • 1 håndfuld gule rosiner
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1/4 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 2 laurbærblade
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk pektin

Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det simre i ca 20 minutter, til væsken koger ind og sukkeret begynder at karamellisere. Tilsæt pektin under omrøring.
Lad det køle helt af inden servering.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top