Grydekylling med ærter, æblemost og hovedsalat

[adsenseyu1]

Her er en dejlig grydekylling, som er et et sommerfrisk alternativt til den klassiske grydekylling med flødesauce og agurkesalat. Det kan virke lidt mærkeligt, men salat er faktisk ret lækkert at komme i sådan nogle simreretter men den skal kun lige varmes op – ikke noget med at lade den koge med!
Man kan spise den med små nye kartofler eller sprøde brødcroutoner. Retten passer til to personer. Er I flere bruger til middag, bruger du bare en hel kylling og laver en dubble-up på de andre ingredienser.

  • 2 kyllingelår med overlår
  • Et god humpel tørsaltet bacon
  • 6 små løg
  • 2 dl ufiltreret æblemost
  • 1/2 dl fløde
  • 1 dl friskbælgede ærter (alternativt dem på frost)
  • 2 små hovedsalater
  • 1 dusk persille
  • olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem i olivenolie og tag dem op af gryden. Gør det samme med løget, og tag det op. Og baconen, og tag det op.
Lad det hele mødes i en stor gryde sammen med æblemosten, og lad det simre i en halv times tid. Tilsæt ærter, fløde og tilsidst salaten skåret i kvarte. Varm hurtigt igennem, smag til med salt og peber og et stort drys persille.

kylling_aerter

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top