Grøn kyllingesuppe med risnudler, lime og koreander

 

Varianter af denne opskrift er nok en af de hverdagsretter, vi laver oftest. Mest fordi den er super, når du er glad for at lade din kylling strække sig over tre dage.
Den tager ikke lang tid at lave, og derudover er den god til at komme tilbage på den slanke linie, når det har været liiige fest nok på spisebordet, og man stadig gerne vil holde vægten.

Jeg har en begrundet formodning om, at det ikke er på helt samme plet på verdenskortet de spiser peberfrugter og limeblade.
Det er ikke sikkert, at vietnameserne vil godkende det som en del af deres køkken, men inspirationen er klart derfra – garneret med de grøntsager der er tilbage i køleskabet. Sådan må man prøve sig frem, når man nu engang bor i Danmark og i øvrigt aldrig har været i Vietnam…

  • Skroget fra en ferskt kylling (Hvor du allerede har spist bryst og lår)
  • 2 løg
  • 4 limeblade
  • 1 smule galangarod
  • Fishsauce
  • 125 gram risnudler
  • 2 gulerødder
  • 1 gul peberfrugt
  • 1/2 salathovede
  • Ingefær
  • Koreander

Sådan gør du: 
Kog skroget med vand så det dækker. Kom limeblade, halve løg, ingefær og galangarod ned i kogevandet. Lad det simre i nogle timer eller fem (Afhængig af hvor lang tid du har). Tag skrog og krydderier op og kog boullionen ind til det har den kraft du gerne vil have. Smag til med fishsauce, når du tager den af blusset.
Kødet piller du fra skroget og lægger til side.
Kog risnudlerne efter anvisningen og skyl dem godt i koldt vand,
Skræl gulerødderne og riv det groft. Skær peberfrugt og salat i strimler.
Varm suppen op, tilsæt nudler og grøntsager og vend det hurtigt rundt.
Server i dybe tallerkner og garner med så meget koreander du har og frisk lime. 

[adsenseyu1]

 

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top