Bagte grøntsager med masser af cremet yoghurt og feta i rigelige mængder er bare altid en succes. På en normal hverdag ville vi spice den op med masser af frisk rosmarin, olivenolie i rigelige mængder og måske lidt lammekrone on the side.
Men i denne uge er det spareuge, mens vi forsøger at finde ud af, om man kan spise lowcarb og dyrevenligt for under 150 på en uge. 

Men retten fungerer faktisk godt helt uden alt det der luksus. Du skal bare tilberede grøntsagerne rigtigt – og længe. Det betyder, at de skal være møre og gennembagte inden de møder gratinen. Fetaen er et must og sætter prikken over i’et.
Ikke værst!

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl Græsk yoghurt
  • 2 æg
  • 150 gram feta
  • salt og peber
  • Olie

Sådan gør du:
Skær aubergine i tynde skiver og drys dem med lidt salt. Lad dem trække en halv times tid, til væsken pibler ud af dem. Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre.
Skær peberfrugterne i strimler, hak hvidløg fint og skær squash i tynde skiver. Vend hele balladen i lidt olie og bred dem ud i et stort fad. Bag grøntsagerne ved 200 grader i 30 minutter til de bliver møre og gyldne.
Pisk imens æg og græsk yoghurt sammen og smages til med salt og peber. Hæld massen over grøntsagerne i et ovnfast fad. Smulr fetaen og kom den ovenpå. Sæt fadet i ovnen i yderligere 20-30 minutter til overfladen er gylden.
Spis med det samme.

Grøntsagsfad med feta

 

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top