Grøn te is smager helt uovertruffent godt. Det er et hit, hvis du serverer sushi eller noget andet japansk til middag, og selv hvis det ikke er det, der står på menuen, smager isen så godt, at du har lyst til at spise den alligevel.
Grøn te er en nøgle-ingrediens i de søde japanske køkken, som ellers bestemt ikke er særlig sødt, og de er helt vilde med at komme de pulveriserede grønne teblade (matcha) i kager, konfekt og ikke mindst is. Det er helt sikkert på  grund at de ekstreme mængder grøn te japanerne hver dag konsumerer, at deres hud er lige så stram og rynkefri som et udspændt trommeskind, og alene af den grund kan du spise et par skefulde grøn te is med virkelig god samvittighed.
Is er én af de ting, der faktisk klæder matcha rigtig, rigtig godt. Den lidt bitre og parfumerede smag fra teen klæder den kolde, søde creme i ekstrem grad.
Har du en ismaskine kan du lave en is der bliver silkeblød, men du kan faktisk også bare købe en god vaniljeis og smage den til med et par skefulde matchapulver. Denne her er lavet med frysetørret instant matcha importeret fra Solens Rige, men almindelig matcha te kan det samme.

  • 4 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 3 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 3 spsk matcha pulver eller instant grøn te

Sådan gør du
Pisk æg lyse og luftige med sukkeret.
Varm mælk og fløde op med tepulveret og hæld det over æggemassen. Kom det tilbage i gryden og varm op til lige under kogepunktet. Køl massen helt af inden du hælder det på en ismaskine.

Grøn te is

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top