Det er ret nemt at lave sine egne grissinier. Derfor kan det godt undre, at man i grissiniens eget hjemland på stort set alle spisesteder – billige såvel som pricey – serverer grissinier fra industrien, systematisk indpakket i plastic.

Grissini:

  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 æg til pensling
  • Blå birkes

Chilidip

  • 1 tsk ristet og pulveriseret spidskommen
  • 1 fed  hvidløg
  • chilisauce
  • Cremefraiche

Sådan gør du:
Bland ingredienserne til dejen sammen og ælt den godt igennem. Lad den hæve lunt i ca 1 1/2 time. Vend dejen ud og rul den til en stor firkant. Skær strimler ud af dejen. Træk evt lidt i dem, så de bliver lange og sno dem om sig selv. Læg dem til hævning på en plade med bagepapir i yderligere 1 time. Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag dem ved 180 grader i ca 15-20 minutter, eller til de er sprøde og gennembagte.

Lav imellemtiden en dip. Denne er lavet lidt på “slump” og du kan selvfølgelig gøre den så stærk eller mild som du kan lide det.
Bland cremefraiche med finthakket hvidløg, chilisauce og stødt spidskommen.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top