Grillet rødspætte med mangosalsa

Jeg er ikke sen til at smide en bøf eller et par pølser på grillen, indrømmet. Men nogle gange kan der gå lidt for meget fars maddag i den a la Heini fra Brande, der kun laver mad, når der er grillvejr, og man kan høre ham over ligusterhækken råbe: “Så skal der edderspanderme bøf på jernet”, alt imens han smider sin selvdøde malkeko fra Dagli’Brugsen på grillen.

At grille har en vis aura af fallosligende hvidløgsflutes fra frost, pølser af maskinudbenede grise (dvs. hel gris i megablender) og kartoffelsalat fra spand over sig. Skal det være rigtigt kreativt, laver man sådan nogle burgerbøffer med revet danbo indeni.

I min verden er grillen ikke begrænset til kød, der i virkeligheden burde være på dåse med et en sødt billede af en smilende golden retriever udenpå. Fisk er f.eks et rigtigt fornuftigt alternativ.

Jeg husker en episode fra mine start-tyvere, hvor jeg boede på kollegium i Skive. Der skulle vi rigtig hygge med at fællesgrille og jeg havde taget laks, citron og hvid peber med. Det var lidt som at stille sig ind på rådhuspladsen midt i en demo for verdensfred og råbe “Recep Erdoğan er en helt,” alt imens man drikker flydende afløbsrens for at bevise, at man er ved sine fulde fem, iført pink spandexdragt og høj hat. Lad os bare sige, at jeg stak lidt ud fra mængden.

Men fisk egner sig faktisk fortrinligt til grillen. Herhjemme er halvdelen af det, vi griller, nok fisk – primært fordi jeg fanger så awesome mange fisk selv! Fisken i nedenstående opskrift er i øvrig fanget på en fisketur med Thomas fra Madet Mere.

Jeg synes at grillet fisk med noget lettere eksotisk tilbehør som mango, avokado og chili passer rigtigt godt sammen. Her er det så blevet til en mangosalsa med grillet avokado og rødspætte.

 

Grillet rødspætte med mangosalsa

Ingredienser

    Rødspætter og tilbehør
  • 2 hele rødspætter, flåede
  • 2 Avokadoer, halveret
  • 1 citron, halveret
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Salsa
  • 1 mango, skåret i små tern
  • Saften af en halv citron
  • Chili efter smag, finthakket
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • Et lille bundt frisk koriander, hakket
  • Salt

Sådan gør du

    Rødspætter og tilbehør
  • Gnid rødspætterne ind i olivenolie og gør det samme med skærefladerne på avokadoerne og citronen
  • Giv rødspætterne lidt salt og peber
  • Grill rødspætterne 5-6 minutter på hver side og lad avokadoer og citronen være på grillen i lige så lang tid
  • Salsa
  • Bland alle ingredienserne sammen, med undtagelse af salt
  • Smag til med salt og lad salsaen hvile i 20 minutter på køl
http://raavarecirkus.dk/grillet-roedspaette-med-mangosalsa/
-

 

grilletgfladfisk2

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top